Gezond naar school

Gezond naar school

Wat zit er in jouw lunchtrommel?

Lekker in je vel

Voldoende bewegen, gezond eten en lekker in je vel zitten zijn erg belangrijk om goed te kunnen leren. En omdat we -dankzij het continurooster- elke dag samen lunchen, is eten bij ons een belangrijk onderwerp van gesprek. Hierin hebben we geen beleid, maar we geven wel richtlijnen mee. Zo moedigen we aan om volkorenbrood met mager beleg mee te geven, net zoals water of halfvolle/magere melk. Dus wat zit er in jouw lunchtrommel? In de kleine pauze is dat groente of fruit, in de grote pauze een gezonde lunch. Het is niet toegestaan om snoep mee naar school te nemen. 

Daarnaast vinden we mentale gezondheid erg belangrijk en zorgen we dat elk kind zich gehoord en gezien voelt. Op het gebied van beweging krijgen alle kinderen twee keer per week gymles en daarnaast is er voldoende tijd en ruimte om te bewegen op de rijke speelleeromgeving op het schoolplein. Ook binnen in de hal dagen we kinderen uit tot bewegen en stimuleren we bewegend leren. Bij ons zit je dus niet stil!

Ontdek ons bijzondere schoolplein

Gezonde jeugd is een gezonde toekomst

Wist je dat kinderen die sporten en genoeg groente en fruit eten, zich beter kunnen concentreren en dus ook beter leren? Alle scholen binnen Dynamiek Scholengroep dragen bij aan de gezondheid van alle leerlingen door een gezond leerklimaat te creƫren en behouden. Naast dit te faciliteren, vinden we het belangrijk om kinderen kennis bij te brengen over gezond leven. Want waarom en hoe doe je dat eigenlijk? Welk eten is gezond en wat is ongezond? Waar ligt dat aan? Door de leerlingen zelf aan het denken te zetten, willen we ervoor zorgen dat leerlingen niet alleen leren hoe ze gezond kunnen leven, maar ook het waarom erachter leren begrijpen. Een gezonde basis voor de toekomst!